Хроника

Израелски министар здравља: Забранићемо рад на одређеним пословима онима који нису вакцинисани, мораће или да се вакцинишу, или да се сваких 48 сати тестирају на коронавирус

Штампа
петак, 19. фебруар 2021.

Израелски министар здравља Јули Еделштајн потврдио је да та земља планира да онима који нису примили вакцину против вируса корона забрани рад на одређеним пословима, додајући да ће свако ко фалсификује потврду о вакцинисању, завршити у затвору.

„Биће послова на којима ће радници, да би могли да раде, морати да се вакцинишу или да се тестирају на ковид 19 на сваких 48 сати“, рекао је израелски министар здравља, преноси РТ.

Еделштајн није прецизирао са којих послова ће невакцинисани радници бити искључени, али је позвао све да приме вакцину како би помогли да се живот врати у приближну нормалност.

„Вакцинисани и они који су прележали вирус моћи ће од недеље да иду у теретане, хотеле, синагоге, и на концерте“, изјавио је израелски министар док је говорио о израелском систему „зелених пропусница“ које ступају на снагу. 21. фебруара.

Пропуснице ће добити они који су примили вакцину или су се опоравили од ковида 19.

Еделштајн је рекао да су израелске власти већ заплениле низ лажних докумената о вакцинацији и упозорио је да ће свако код кога буде нађена фалсификована потврда о вакцини завршити иза решетака.

Израел је водећа земља у свету по броју вакцинисаних, готово седам милиона доза вакцина је већ искоришћено.

(Спутњик)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]