Početna strana > Hronika > Izraelski ministar zdravlja: Zabranićemo rad na određenim poslovima onima koji nisu vakcinisani, moraće ili da se vakcinišu, ili da se svakih 48 sati testiraju na koronavirus
Hronika

Izraelski ministar zdravlja: Zabranićemo rad na određenim poslovima onima koji nisu vakcinisani, moraće ili da se vakcinišu, ili da se svakih 48 sati testiraju na koronavirus

PDF Štampa El. pošta
petak, 19. februar 2021.

Izraelski ministar zdravlja Juli Edelštajn potvrdio je da ta zemlja planira da onima koji nisu primili vakcinu protiv virusa korona zabrani rad na određenim poslovima, dodajući da će svako ko falsifikuje potvrdu o vakcinisanju, završiti u zatvoru.

„Biće poslova na kojima će radnici, da bi mogli da rade, morati da se vakcinišu ili da se testiraju na kovid 19 na svakih 48 sati“, rekao je izraelski ministar zdravlja, prenosi RT.

Edelštajn nije precizirao sa kojih poslova će nevakcinisani radnici biti isključeni, ali je pozvao sve da prime vakcinu kako bi pomogli da se život vrati u približnu normalnost.

„Vakcinisani i oni koji su preležali virus moći će od nedelje da idu u teretane, hotele, sinagoge, i na koncerte“, izjavio je izraelski ministar dok je govorio o izraelskom sistemu „zelenih propusnica“ koje stupaju na snagu. 21. februara.

Propusnice će dobiti oni koji su primili vakcinu ili su se oporavili od kovida 19.

Edelštajn je rekao da su izraelske vlasti već zaplenile niz lažnih dokumenata o vakcinaciji i upozorio je da će svako kod koga bude nađena falsifikovana potvrda o vakcini završiti iza rešetaka.

Izrael je vodeća zemlja u svetu po broju vakcinisanih, gotovo sedam miliona doza vakcina je već iskorišćeno.

(Sputnjik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će preuzimanje vlasti u Avganistanu od strane talibana dovesti do prelivanja krize u okolne zemlje?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner