Početna strana > Hronika > Ivica Dačić: Šta znači da nema razmene teritorija? O čemu ćemo onda da razgovaramo? Ako nema promene granica, onda nema ni promene granica Srbije
Hronika

Ivica Dačić: Šta znači da nema razmene teritorija? O čemu ćemo onda da razgovaramo? Ako nema promene granica, onda nema ni promene granica Srbije

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 04. jun 2020.

 BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da imenovanje Miroslava Lajčaka za posrednika Evropske unije za Kosovo "ima pozitivne i negativne strane", jer dolazi iz Slovačke, koja nije priznala nezavisnost Kosova, ali istovremeno mora da dokazuje da nije naklonjen toj opciji.

Nije na njima da određuju šta će biti rezultat dijaloga između Beograda i Prištine, rekao je Dačić.

Šta znači da nema razmene teritorija? O čemu ćemo onda da razgovaramo, upitao je Dačić i dodao: Ako nema promene granica, onda nema ni promene granica Srbije.

Govoreći o predstojećim izborima, Dačić je izjavio da je od 2012. godine Srbija ostvarila velike rezultate, ekonomski i politički se stabilizovala, približila se velikim silama.

Dačić je rekao da je Socijalistička partija Srbije, čiji je lider, izvukla pouke iz prošlosti i uspela da se podigne, zahvaljujući upornosti i vernom članstvu.

(Fonet)