Početna strana > Hronika > Ivica Dačić: Spoljna politika Srbije sigurno će doživeti neke korekcije. Ne može nečiji teritorijalni integritet da bude važniji od našeg. Ne može neko da glasa protiv Srbije i da sutra dođe i govori da nam je prijatelj
Hronika

Ivica Dačić: Spoljna politika Srbije sigurno će doživeti neke korekcije. Ne može nečiji teritorijalni integritet da bude važniji od našeg. Ne može neko da glasa protiv Srbije i da sutra dođe i govori da nam je prijatelj

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 27. april 2023.

 Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da će spoljna politika Srbije sigurno doživeti neke korekcije kad je reč o pojedinim državama, i to na osnovu njihovog nedavnog glasanja na Komitetu ministara Saveta Evrope (SE) o zahtevu Kosova za prijem u SE.

„Da li treba i dalje da mislimo da su nam veliki saveznici, na primer, Crna Gora, koja nije bila čak ni uzdržana, nego je glasala za, ili Slovačka i Grčka, koje ne priznaju Kosovo, a bile su uzdržane. Bilo bi lepo da nam objasne da li se nešto menja u njihovoj politici“, rekao je Dačić za današnji Kurir.

Kako je naveo, „ne može neko da glasa protiv Srbije i da sutra dođe i govori da nam je prijatelj“.

„I ne može nečiji drugi teritorijalni integritet da bude važniji od našeg. Svako ko bude želeo Srbiju za prijatelja i saveznika moraće to da dokaže“, naglasio Dačić.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner