Хроника

Ивица Дачић: Рачунам на помоћ и жељу САД да буду конструктивне у вези с дијалогом с Приштином, морају да "погурају" да се Приштина уразуми

Штампа
среда, 11. септембар 2019.

 Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да рачуна на помоћ и жељу САД да буду конструктивне у вези с дијалогом с Приштином, али и да морају да "погурају" да се Приштина уразуми.

Дачић је за Блиц тако прокоментарисао изјаву специјалног изасланика Сједињених Америчких Држава за Западни Балкан Метјуа Палмера да ће та држава подржати владу у Приштини која је посвећена дијалогу, напомињући да САД могу да утичу да се укину таксе од 100 одсто на робу из Србије и Босне и Херцеговине.

"Србија је спремна за наставак дијалога, а услов за то је, као што смо небројено пута до сада рекли, да Приштина повуче таксе. Надамо се да ће после избора на Косову Европска унија и САД утицати на такав развој догађаја", казао је Дачић.

Он је додао да је разговор увек пожељан, али да не може једна страна увек да даје, а друга да избегава да повуче потезе на које се обавезала.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]