Хроника

Ивица Дачић: Полиција је успешно обавила тежак задатак и спречила крвопролиће

Штампа
недеља, 10. октобар 2010.

Полиција је успешно обавила тежак задатак и спречила крвопролиће. 190 хулигана ухапшено.Данас је у Београду нападнута и џамија и неке стране амбасаде. Полицајци радили свој посао независно од приватног става, изјавио министар Ивица Дачић.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је да је данас око 6.000 изгредника нападало припаднике полиције који су штитили учеснике Параде поноса, а да је 190 хулигана ухапшено. 

"Полиција је успешно обавила тежак задатак и спречила крвопролиће", рекао је Дачић новинаримаиспред Ургентног центра у Београду након обиласка повредјених. 

Он је казао да су двојица изгредника и један полицајац теже повредјени и да су задржани на лечењу, а да је лакше повредјено око 120 полицајаца. 

Дачић је рекао да је у овом тренутку успостављен јавни ред и мир у Београду и да полиција ради идентификовању и приводјењу оних који су данас нападали полицију приликом одржавања Параде поноса. 

"Данас је у Београду нападнута и џамија и неке стране амбасаде", рекао је Дачић и додао да је полиција реаговала само у случају када су физички били угрожени и да нису одговарали на вербалне нападе. 

Он је казао да је на "Паради поноса" учествовало нешто мање од 1.000 људи, којима су придружили и поједини страни дипломати, а да је њихову безбедност обезбедјивало 5.600 полицајаца. 

Министар унутрашњих послова је рекао и да је након Параде повредјен и швајцарски држављанин у једном београдском ресторорану. 

"Шта је требало да ради полиција? Да пусти 6.000 људи да нападну учеснике Параде и да пале амбасаде", рекао је Дачић и позвао целокупно друштво да се бори против хулиганизма. 

Он је навео да су полицајци радили свој посао независно од тога да ли су лично за или против Параде и да градјани треба да знају да нападима на полицијом не могу да реше своје проблеме јер за њих њих пол одговорна 

Поред Дачића повредјене су обишли и директор полиције Милорад Вељовић и командант Жандармерије Братислав Дикић. 

(Смедиа)

 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]