Početna strana > Hronika > Ivica Dačić: Policija je uspešno obavila težak zadatak i sprečila krvoproliće
Hronika

Ivica Dačić: Policija je uspešno obavila težak zadatak i sprečila krvoproliće

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 10. oktobar 2010.

Policija je uspešno obavila težak zadatak i sprečila krvoproliće. 190 huligana uhapšeno.Danas je u Beogradu napadnuta i džamija i neke strane ambasade. Policajci radili svoj posao nezavisno od privatnog stava, izjavio ministar Ivica Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je danas oko 6.000 izgrednika napadalo pripadnike policije koji su štitili učesnike Parade ponosa, a da je 190 huligana uhapšeno. 

"Policija je uspešno obavila težak zadatak i sprečila krvoproliće", rekao je Dačić novinarimaispred Urgentnog centra u Beogradu nakon obilaska povredjenih. 

On je kazao da su dvojica izgrednika i jedan policajac teže povredjeni i da su zadržani na lečenju, a da je lakše povredjeno oko 120 policajaca. 

Dačić je rekao da je u ovom trenutku uspostavljen javni red i mir u Beogradu i da policija radi identifikovanju i privodjenju onih koji su danas napadali policiju prilikom održavanja Parade ponosa. 

"Danas je u Beogradu napadnuta i džamija i neke strane ambasade", rekao je Dačić i dodao da je policija reagovala samo u slučaju kada su fizički bili ugroženi i da nisu odgovarali na verbalne napade. 

On je kazao da je na "Paradi ponosa" učestvovalo nešto manje od 1.000 ljudi, kojima su pridružili i pojedini strani diplomati, a da je njihovu bezbednost obezbedjivalo 5.600 policajaca. 

Ministar unutrašnjih poslova je rekao i da je nakon Parade povredjen i švajcarski državljanin u jednom beogradskom restororanu. 

"Šta je trebalo da radi policija? Da pusti 6.000 ljudi da napadnu učesnike Parade i da pale ambasade", rekao je Dačić i pozvao celokupno društvo da se bori protiv huliganizma. 

On je naveo da su policajci radili svoj posao nezavisno od toga da li su lično za ili protiv Parade i da gradjani treba da znaju da napadima na policijom ne mogu da reše svoje probleme jer za njih njih pol odgovorna 

Pored Dačića povredjene su obišli i direktor policije Milorad Veljović i komandant Žandarmerije Bratislav Dikić. 

(Smedia)

 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner