Početna strana > Hronika > Ivica Dačić: Nastavićemo saradnju sa SNS, a na izbore ćemo izaći u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom
Hronika

Ivica Dačić: Nastavićemo saradnju sa SNS, a na izbore ćemo izaći u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 08. decembar 2019.

Predsednik Socijalističe partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je da je SPS "ponosna" na rezultate koje je ostvarila u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i da je to osnova za dalju saradnju.

"Mi nastavljamo saradnju. Veoma pozitivno ocenjujemo svoje rezultate koje smo ostvarili sa SNS-om i Aleksandrom Vučićem. Za sedam godina napravljen je veliki pomak kada je reč o pozciji Srbije na međunarodnom planu, bez nje nema rešavanja pitanja u regionu", rekao je Dačić uoči sednice Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) u Beogradu.

On je najavio da će Glavni odbor danas razmotriti organizacione pripreme za predstojeće parlamentarne, republičke i lokalne izbore u Srbiji, najavljene za proleće.

"Ustanovićemo princip da će svako od potpredsednika biti zadužen za pojedini region, gde će dobiti zadatak koliki broj glasova treba da ostvari", rekao je Dačić.

Dačić je naveo da SPS na izbore izlazi zajedno sa Jedinstvenom Srbijom.

Koordinator SPS za Vojvodinu biće Dušan Bajatović, za Beograd Aleksadnar Antić, za zapadnu Srbiju Đorđe Milićević, novi potpredsednik stranke, za centralnu Srbiju će biti zadužen Branko Ružić i za jugoistočnu Novica Tončev, rekao je Dačić. Za politički sistem biće zadužen Žarko Obradović, a Slavica Đukić Dejanović za Forum žena.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner