Početna strana > Hronika > Ivica Dačić: Iza Grigorija se krije Đilas koji zna da ne može da pobedi na izborima
Hronika

Ivica Dačić: Iza Grigorija se krije Đilas koji zna da ne može da pobedi na izborima

PDF Štampa El. pošta
utorak, 12. januar 2021.

 Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da se iza vladike diseldorfskog i nemačkog Grigorija krije predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, jer "zna da ne može da pobedi na izborima", pa druge istura kao predsedničke kandidate.

„Ne bih da vređam bilo kog vladiku Srpske pravoslavne crkve, ali ako prelazimo na polje politike, to će sigurno onda biti politička borba. Ja samo želim da kažem ne možete biti i jedno i drugo (vladika i predsednički kandidat)“, rekao je Dačić za TV Hepi.

On je rekao da je još pre godinu dana razgovarao sa nekim ljudima „iz političke analitike“, koji su mu tada rekli da će predsednički kandidati biti vladike Gligorije, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić, potpredsednica SSP Marinika Tepić ili „neko takav, samo ne Đilas, Jeremić i ostali“.

Prema njegovim rečima, ništa se novo nije desilo.

„Ovde je reč samo o tome da je potrebna neka skrivalica da se u stvari ne vidi ko stoji iza toga“, rekao je Dačić, obrazlažući svoj stav da je Đilas „iza mantije Grirogija“.

Kako onlajn da vodimo dijalog?

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da delegacija Evropskog parlamenta zbog situacije sa pandemijom ne želi da dolazi u Srbiju, već žele onlajn razgovore, ukazujući da on neće onlajn, "jer kako onlajn da vodimo dijalog".

Dačić je na televiziji Hepi rekao da je predsednika Spoljnopolitčkog komiteta Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistaera zvao u posetu Srbiji, ali on ne želi da dolazi, već je uputio poziv za posetu Briselu.

Mene je on zvao da odem tamo, rekao je Dačić i naglasio da je zato dogovor da se posle praznika još jednom čuju i naprave neki sastanak.

Ako je njihov problem dolazak ovamo, organizovaćemo neku posetu Briselu, ali šta se onda podrazumeva pod tim, koji format ili dinamika, ponovio je Dačić.

Da li je dijalog međustranački ili među strankama koje su proevropske orijentacije? Koje su teme, ko je ispred delegacije Evropskog parlamenta, upitao je Dačić.

Tačno je, rekao je on, i da je Tanja Fajon dovela sebe u situaciju da se njeno ponašanje karakteriše kao subjektivno.

Dačić je ukazao i da, ako neko misli da je tema formiranje prelazne vlade i da se pomeraju izbori, promašio je temu.

Nisam ni imao nameru da se vakcinišem, jer je to (korona) mene stalno zaobilazilo, možda sam je i imao i stekao taj imunitet, rekao je Dačić koji je vakcinisan ruskom Sputnjik V vakcinom.

Hteo sam da budem, dodao je Dačić, kako smo se dogovorili sa predsednikom Vučićem, kao primer da svi primimo neku drugu vakcinu, a niko mi neće verovati da to nema veze sa politikom.

Efikasne i bezbedne vakcine bi trebalo da budu sastavni deo zdravstvene zaštite svakog čoveka od malih nogu, smatra Dačić koji dodaje da je prilikom posete Africi primao i ad hok vakcine bez kojih nema putovanja.

Sada je pravo majstorstvo da vi uspete da kupite vakcinu, da neko razmatra vašu ponudu, dodao je Dačić i napomenuo da nije ostvaren cilj mehanizma Kovaks, da svi ravnomerno dobiju vakcinu i tako se svuda istovremeno suzbija pandemija.

Dačić je podsetio da je novog šefa CIA Vilijama Barnsa upoznao kada je izabran za premijera 2012. godine, dodajući da ga raduje što je izabran na novu funkciju, jer je u tim razgovorima pre osam godina pokazivao izuzetnu naklonost prema Srbiji.

Zalagao se za brži ulazak Srbije u Evropsku uniju, rekao je Dačić.

(Fonet)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će, po Vašem mišljenju, ljudi u Srbiji primiti vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner