Početna strana > Hronika > Ivica Dačić: Cilj besprizornih napada na Vučića je destabilizacija Srbije
Hronika

Ivica Dačić: Cilj besprizornih napada na Vučića je destabilizacija Srbije

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 29. novembar 2015.

 Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da besprizorni napadi na premijera Aleksandra Vučića potvrđuju da je cilj takve hajke destabilizacija Srbije.

"Besprizorni napadi na premijera Aleksandra Vučića u danima kada je upravo završio najuspešniju posetu Kini u nekoliko poslednjih decenija, kada je doneta istorijska odluka o otvaranju prvih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom i u predvečerje Ministarskog saveta OEBS-a kada će Srbija biti diplomatska prestonica sveta, potvrđuju da je cilj takve hajke destabilizacija Srbije", rekao je Dačić, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova. 

Dačić, koji je i lider SPS-a ističe da "odgovor na takve pritiske iz zemlje i sveta mora biti potpuno jedinstvo svih državnih institucija u cilju zaštite nacionalnih i državnih interesa". 

"Budućnost Srbije nema alternativu, a jedini dokazano uspešan put je nastavak državne politike Vlade Srbije i premijera Vučića, koja uživa apsolutnu podršku građana Srbije i koja je ostvarila velike rezultate u proteklom periodu. Da bi Srbija mogla da pobeđuje i napreduje mora da bude stabilna i zato je borba protiv destabilizacije Srbije ključna za budućnost zemlje”, zaključio je Dačić.

(Tanjug)