Хроника

Италија попушта мере против пандемије у пет покрајина, укључујући најнасељенију Ломбардију због смањења броја заражених

Штампа
петак, 27. новембар 2020.

Италија ће од недеље, 29. новембра, ублажити ограничења уведена због вируса корона у пет регија, укључујући најнасељенију Ломбардију, саопштено је из италијанског Министарства здравља. Укупан број умрлих повезаних с болешћу цовид-19 у Италији достигао је 53.677, чиме је та земља друга у Европи са највиећом стопом смртности од коронавируса, одмах иза Велике Британије.

Ломбардија, Пијемонт и Калабрија, које су биле означене као црвене зоне, биће сврстане у наранџасте, а Сицилија и Лигурија ће бити означене као жуте зоне.

Данашња одлука уследила је након постепеног смањења броја пацијената који долазе на ковид одељења током протекле седмице, као и смањења броја заражених у односу на високе бројеве раније овог месеца.

Италија је систем три зоне увела пре три недеље, а оне зависе од криве коју диктирају разни фактори, међу њима и стопа заразе и број хоспитализованих пацијената.

Становници црвених зона могу да напусте свој дом само због одласка на посао, лекару, или у хитним случајевима, а сви угоститељски објекти и већина трговина су затворени.

У наранџастој зони људи могу слободно да се крећу и унутар својих градова и места, али не могу напусте своју покрајину. И у наранџастим зонама затворени су барови и ресторани, али су трговине отворене.

Укупан број умрлих повезаних с болешћу цовид-19 у Италији достигао је 53.677, чиме је та земља друга у Европи са највише жртава коронавируса, одмах иза Велике Британије.

У Италији је потврђено 1,538 милиона случајева коронавируса.

(Нова.рс)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]