Početna strana > Hronika > Isa Musutafa: Nije dobro što Kosovo ne poštuje predlog Donalda Trapa i ne ukida takse od 100 odsto za uvoz srpske robe
Hronika

Isa Musutafa: Nije dobro što Kosovo ne poštuje predlog Donalda Trapa i ne ukida takse od 100 odsto za uvoz srpske robe

PDF Štampa El. pošta
subota, 12. januar 2019.

 Nije dobro što Priština ne poštuje predlog predsednika SAD Donalda Trapa i ne ukida takse od 100 odsto za uvoz srpske robe.

To je ocenio predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Musutafa, a objavio je RTK2.

Mustafa je na konferenciji za medije rekao da "bez podrške SAD Kosovo nikada ne bi postalo država". 

"Mi cenimo pismo predsednika Trampa. Za nas je besmisleno da u vreme kada je Kosovo dobilo pismo da se uzdrži od akcija, Vlada Kosova uvodi mere od 100 odsto, umesto da razmotri pismo koje dolazi iz jedne zemlje od koje zavisi budućnost Kosova", rekao je Mustafa, preneo je portal Kossev. 

Mustafa je kritikovao Vladu Kosova i premijera Ramuša Haradinaja i ocenio da "nije hendikep za Kosovo ukoliko padne vlada koja ima preko 80 zamenika ministara i mnoge ministre sa optužnicama". 

Mustafa je dodao da odgovornost za dijalog sa Beogradom treba da preuzme Vlada Kosova. 

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji sazvao je za ponedeljak, 14. januara, novi sastanak za postizanje konsenzusa o dijalogu za normalizaciju odnosa sa Srbijom. 

Pozivi za sastanak upućeni su predsedniku Kosova Hašimu Tačiju, premijeru Ramušu Haradinaju, kopredsedavajućim i članovima pregovaračke ekipe Kosova, predstavnicima opozicionih stranaka - DSK i Samoopredeljenje. 

Iz DSK i Samoopredeljenja su najavili da će taj kao i prethodne sastanke bojkotovati.

(Beta)