Хроника

Иран развио сопствени ПВО систем; Генерал Хатами: Може да постане оперативан за мање од пет минута и да истовремено делује против шест мета

Штампа
понедељак, 10. јун 2019.

 Министарство одбране Ирана представило је систем противваздушне одбране (ПВО) домаће производње, објавила је на сајту иранске агенције Мер.

Наводи се да је ПВО систем који назив "15. хордада" (хордад је трећи месец у иранском календару) предат на употребу снагама противваздушне одбране иранске војске на церемонији којој је присуствовао министар одбране Ирана бригадни генерал Амир Хатами.

Хатами је изјавио да је овај ПВО систем који су "осмислили и развили домаћи стручњаци у стању да истовремено пресретне и делује против шест мета".

"Он такође може да постане оперативан за мање од пет минута", казао је Хатами.

Наводи се да нови систем, који користи ракете "Сајад-3" иранске производње, може да уочи борбене авионе и дронове који се налазе у распону од 150 километара и пресретне их на 120 километара раздаљине, а такође може да пресретне мете које користе стелт технологију на даљини од 85 километара и униште их на раздаљини од 45 километара.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]