Хроника

"Internet Watch Foundation": Готово половина свих фотографија и филмова са дечијом порнографијом хостује се на серверима у Холандији

Штампа
четвртак, 25. април 2019.

 ХАГ – Готово половина свих фотографија и филмова са дечијом порнографијом хостује се на серверима у Холандији, објавила је у данас у свом годишњем извештају британска организација Internet Watch Foundation (IWF), која се бави откривањем и борбом против злоупотребе деце, преноси Танјуг.

Према истраживању IWF-а, 48.900 интернет адреса на којима се налазе слике и филмови сексуалне злоупотребе деце, повезана је са серверима у Холандији, што чини чак 46,5 посто од укупно преко 105.000 адреса откривених у 2018. години, пренела је холандска телевизија НОС.

Иза Холандије су Сједињене Америчке Државе (12,2 одсто), Русија (11,3 одсто), Словачка (10,5 одсто) и Француска (6,3 одсто).

Већина интернет адреса на којима се дели дечија порнографија има наставке .com, .net, .co (Колумбија), .ru (Русија) и .to (Тонга).

У више од три четвртине случајева онлине порнографије жртве сексуалне злоупотребе су девојчице.

Најгори облик злоупотребе је сексуално насиље одрасле особе над дететом старости до две године, а према налазима IWF -а дели се на 68 посто откривених интернет адреса.

У свом годишњем извештају IWF не наводи објашњење за чињеницу да се готово половина дечије порнографије хостује на серверима у Холандији.

Фред Храперхаус, холандски министар безбедности и правосуђа, прошле године указао je на одговорност холандске владе у борби против сексуалне злоупотребе деце, управо због велике холандске хостинг бранше, која своје услуге нуди клијентима широм света.

У 2017. години је удео холандских сервера у хостовању откривене дечије порнографије износио 35,6 посто, скоро 28.000 од укупно 78.500 откривених интернет адреса.

(Политика)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]