Početna strana > Hronika > Inicijativa mladih za ljudska prava: Podržavamo poziv predsednika Vučića da se unutar srpskog društva pokrene dijalog o Kosovu
Hronika

Inicijativa mladih za ljudska prava: Podržavamo poziv predsednika Vučića da se unutar srpskog društva pokrene dijalog o Kosovu

PDF Štampa El. pošta
subota, 14. oktobar 2017.

Inicijativa mladih za ljudska prava je juče saopštila da poziva i da očekuje od ostalih organizacija civilnog društva i političkih subjekata da u "unutrašnjem dijalogu" o Kosovu "učestvuju u dobroj veri".

Uz ocenu da od odnosa Srbije i Kosova u velikoj meri zavisi i budućnost čitavih generacija ljudi, Inicijativa je navela da to smatra dovoljnim razlogom da se "prevaziđu sve eventualne političke razlike i interesi u kontekstu ostalih društveno-političkih dešavanja u zemlji".

"Poziv predsednika (Aleksandra) Vučića da se unutar srpskog društva pokrene dijalog o Kosovu, razumeli smo kao priliku da vrednosti i ciljevi kojima smo posvećeni od osnivanja 2003. godine budu šire prepoznati i prihvaćeni u javnosti", saopštila je Inicijativa.

Inicijativa je pomenula "nedostatke u dosadašnjem toku dijaloga" i navela njegova "dva važna negativna obeležja politiku zaborava i nepostojanje demokratske procedure".

Inicijativa je posetila da je objavila "Vodič o unutrašnjem dijalogu" s 10 principa za širi društveni dijalog i argumentovan razgovor u kojem je, kako smatra, potrebno da učestvuje celokupna društveno-politička javnost.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će preuzimanje vlasti u Avganistanu od strane talibana dovesti do prelivanja krize u okolne zemlje?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner