Хроника

Индија: У последња 24 часа регистровано 17.296 новооболелих од коронавируса

Штампа
петак, 26. јун 2020.

 Њу Делхи -- Индија се са новим највећим дневним порастом броја новозаражених коронавирусом од 17.296, приближила броју од скоро пола милиона заражених од почетка пандемије.

Због тога је одложен наставак нормалног функционисања железничког саобраћаја.

Министарство здравља Индије је такође регистровало још 407 умрлих у последња 24 часа и сада је укупан број умрлих у тој земљи од последица вируса 15.301.

Министартво је такође саопштило да је стопа опоравка ипак наставила да се побољшава и сада је на 57,43 одсто, док се проценат смртности на 100.000 заражених одржао на 1,86 одсто што је знатно боље од процента у свету који 6,24 одсто.

Стваран број заражених и умрлих од корона вируса, као и свуда у свету, је вероватно већи, али је немогуће регистровати све случајеве из много разлога а један од њих је ограничено тестирање.

Индијске железнице требало је да наставе са нормалним функционисањем од 30. јуна али је данас саопштено да се њихов рад неће наставити у потпуности до 12. августа.

Железнички саобраћај је заустављен када је Влада крајем марта прогласила ванредно стање и увела мере ограничења.

Специјални возови који саобраћају између главних градова функционишу од средине маја у оквиру делимичног ублажавања мера које је тада почело.

Домаћи авионски саобраћај наставља да се одвија на одабраним линијама, а одлука о поновном покретању међународних летова очекује се следећег месеца.

Премијер Индије Нарендра Моди апеловао је на људе да се придржавају мера о физичком дистанцирању и да носе маске, рекавши да су овакве мере предострожности једина доступна опција док се не пронађе вакцина против вируса.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]