Početna strana > Hronika > Ilon Mask predlaže sporazum o miru između Ukrajine i Rusije: Krim ostaje formalno deo Rusije. Novi referendumi u pripojenim regionima pod nadzorom UN - Rusija odlazi ako je to volja naroda
Hronika

Ilon Mask predlaže sporazum o miru između Ukrajine i Rusije: Krim ostaje formalno deo Rusije. Novi referendumi u pripojenim regionima pod nadzorom UN - Rusija odlazi ako je to volja naroda

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 03. oktobar 2022.

 Izvršni direktor Spejseksa Ilon Mask, na svom Tviter nalogu objavio je njegov predlog o sporazumu o miru između Ukrajine i Rusije koji sadrži četiri tačke. 

Naime, kako je Mask napisao, on predlaže da se ponove izbori u pripojenim regionima sa istoka Ukrajine u kojima je Moskva sprovela referendume, ali da ovog puta da oni budu održani pod nadzorom Ujedinjenih nacija.

„Rusija odlazi ako je to volja naroda“, napisao je Mask na Tviteru.

Dodaje da bi po ovom predlogu Krim ostao formalno deo Rusije. „Kao što je bio od 1783, do greške Hruščova“, navodi Mask i dodaje da bi vodosnabdevanje Krima bilo obezbeđeno, imajući u vidu da je to poluostrvo imalo problem snabdevanaj vode zbog brane.

Kao poslednji deo Mask predlaže da Ukrajina ostane neutralna, što je važno imajući u vidu da je ta zemlja podnela inicijativu za članstvo u NATO.

Mask je pozvao korisnike Tvitera da glasaju za ovaj predlog.

Podsetimo, Mask je od početka ruske invazije na Ukrajinu, više puta Kijevu isporučio donacije u vidu opreme.

(Nova.rs)