Početna strana > Hronika > Igumanija Pećke Patrijaršije: Beograđani da brojnije i složnije podrže naš bratski narod i SPC u Crnoj Gori, jer ovo je pitanje srpskog naroda a ne nekog drugog
Hronika

Igumanija Pećke Patrijaršije: Beograđani da brojnije i složnije podrže naš bratski narod i SPC u Crnoj Gori, jer ovo je pitanje srpskog naroda a ne nekog drugog

PDF Štampa El. pošta
petak, 17. januar 2020.

Igumanija Pećke Patrijaršije mati Haritina poručila je da je nju i sestrinstvo manastira veoma pogodila situacija koju je u Crnoj Gori izazvalo usvajanje zakona o slobodi veroispovesti, te da se mole da Gospod pomogne ”da se na najbolji način reši ta situacija”.

”Radujem se što se naš narod ujedinio i što masovno izlazi da protestuje i da brani svoju veru, svoje Manastire i svoje Crkve” poručila je mati Haritina.

”Nadam se da će Mitropolit i sveštenstvo istrajati do kraja i da neće popustiti da zlo ovlada i hvala narodu koji podržava našeg Mitropolita i Episkope. Nadamo se u milost i pomoć Svetog Petra cetinjskog, Svetog Vasilija, Svetog Stevana piperskog, nadamo se u njihovu pomoć jer jedino oni mogu da urazume ljude, da ih opomenu i da reše ovo pitanje. Mi smo mali i moramo se moliti”istakla je igumanija Pećke Patrijaršije.

Taj narod koji se moli koji vapije na onakvoj hladnoći, na vetru, na zimi, mislim da to Gospod neće prezreti i da će ipak uslišiti naše molitve kad-tad

Ona je naglasila da je Gospod dopustio ovakvo stradanje ”da bi se setili svojih grehova, da se približimo Bogu, da se približimo svetinji i da imamo veću ljubav nego što smo imali”.

Osvrnuvši se na litiju i moleban koji je održan u Beogradu u znak podrške stradalnom srpskom narodu, Igumanija je istakla da smatra da je na ulicama Beograda bio veoma mali broj ljudi budući da je reč o gradu u kom živi više miliona građana.

”U Crnoj Gori je naš bratski narod i moramo da se borimo zajedničkim snagama, molitvama i da izlazimo što više, ne samo u Beogradu već i u gradovima širom Srbije, jer ovo je pitanje srpskog naroda i SPC a ne nekog drugog. Potrebno je da se svi zajedno borimo i da istrajemo da bi nam Bog pomogao da istrajemo da se ovo reši uz Božiju pomoć” istakla je mati Haritina upućujući pozdrave Mitropolitu Amfilohiju, Episkopima i sveštenstvu u Crnoj Gori uz poruku da ne pokleknu duhom jer ”svi smo uz njih i nadamo se da ćemo pobediti uz milost Božiju” – poručila je igumanija Pećke Patrijaršije.

(sabornik.net)

Videti još: Beograd: Nekoliko stotina građana i studenata na skupu podrške odbrani SPC u Crnoj Gori na platou ispred Crkve Svetog Marka