Хроника

Холандија почела да превози ковид пацијенте у Немачку како би ублажила притисак на своје болнице

Штампа
уторак, 23. новембар 2021.

Холандија је данас почела да превози ковид пацијенте у Немачку, како би ублажила притисак на своје болнице које се боре са порастом случајева корона вируса.

Како су саопштиле холандске здравствене власти, један од ковид пацијената пребачен је јутрос колима хитне помоћи из Ротердама у болницу у Бохуму, а други ће бити превезени касније током дана, преноси агенција Ројтерс.

Број пацијената оболелих од корона вируса у холандским болницама последњих недеља је достигао највише нивое и очекује се, како се наводи, да ће се бројеви новозаражених и даље повећавати.

Немачке болнице понудиле су укупно 20 кревета за ковид пацијенте из Холандије.

Планови холандске владе да уведе додатне мере за обуздавање вируса довели су до три узастопне ноћи протеста и нереда, и више од 170 хапшења у градовима широм земље, наводи Ројтерс.

Од данас, 470 од укупно 1.050 кревета интензивне неге у Холандији користи се за ковид пацијенте, а болнице већ смањују капацитете за примање редовних пацијената, укључујући терапије против рака и операције срца, како би обезбедиле довољно места за случајеве корона вируса.

(Танјуг)

 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]