Početna strana > Hronika > Holandija počela da prevozi kovid pacijente u Nemačku kako bi ublažila pritisak na svoje bolnice
Hronika

Holandija počela da prevozi kovid pacijente u Nemačku kako bi ublažila pritisak na svoje bolnice

PDF Štampa El. pošta
utorak, 23. novembar 2021.

Holandija je danas počela da prevozi kovid pacijente u Nemačku, kako bi ublažila pritisak na svoje bolnice koje se bore sa porastom slučajeva korona virusa.

Kako su saopštile holandske zdravstvene vlasti, jedan od kovid pacijenata prebačen je jutros kolima hitne pomoći iz Roterdama u bolnicu u Bohumu, a drugi će biti prevezeni kasnije tokom dana, prenosi agencija Rojters.

Broj pacijenata obolelih od korona virusa u holandskim bolnicama poslednjih nedelja je dostigao najviše nivoe i očekuje se, kako se navodi, da će se brojevi novozaraženih i dalje povećavati.

Nemačke bolnice ponudile su ukupno 20 kreveta za kovid pacijente iz Holandije.

Planovi holandske vlade da uvede dodatne mere za obuzdavanje virusa doveli su do tri uzastopne noći protesta i nereda, i više od 170 hapšenja u gradovima širom zemlje, navodi Rojters.

Od danas, 470 od ukupno 1.050 kreveta intenzivne nege u Holandiji koristi se za kovid pacijente, a bolnice već smanjuju kapacitete za primanje redovnih pacijenata, uključujući terapije protiv raka i operacije srca, kako bi obezbedile dovoljno mesta za slučajeve korona virusa.

(Tanjug)

 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će na referendumu 16. januara biti usvojene izmene Ustava?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner