Početna strana > Hronika > Holandija: Naša dalja podrška zavisiće od ponašanja Srbije
Hronika

Holandija: Naša dalja podrška zavisiće od ponašanja Srbije

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 07. jul 2011.

BEOGRAD – Za Srbiju je ohrabrujuća vest to što je holandski parlament prošle sedmice reaktivirao proces ratifikacije SSP, izjavio je šef delegacije Holandije u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Češkun Čeruz i naveo da dalje odluke Holandije o evropskom putu Srbije zavise od naše zemlje.

„Reaktivacija je prvi korak. Moramo biti iskreni i striktni. Sada smo preduzeli prvi korak. Ostalo zavisi od razvoja događaja u Srbiji”, rekao je on Tanjugu na pitanje da li će Holandija podržati Srbiju prilikom odlučivanja o dodeljivanju statusa kandidata i datuma za početak pristupnih pregovora.

Čeruz je podsetio da je holandski parlament ranije obustavio proces ratifikacije S S P sa Srbijom, jer izveštaji glavnog haškog tužioca Serža Bramerca o saradnji Srbije sa Tribunalom nisu bili pozitivni.

„Pošto je sada bilo napretka reaktivirali smo proces..... Ali u politici nikada ne znamo koliko će on trajati”, rekao je on.

On je podsetio da Srbija mora da obavi svoj deo posla u ispunjavanju obaveza i da nije dovoljno samo uhapsiti Mladića, već da „treba učiniti još”.

Komitet za evropske poslove holandskog parlamenta doneo je 30. juna odluku da da „zeleno svetlo” procesu ratifikacije SSP sa Srbijom.

Godišnje, 20. po redu zasedanje PS OEBS počelo je juče u Beogradu i trajaće do nedelje.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner