Početna strana > Hronika > Hitna pomoć: Kfor pucao i na medicinsku ekipu koja je ukazivala pomoć povređenima
Hronika

Hitna pomoć: Kfor pucao i na medicinsku ekipu koja je ukazivala pomoć povređenima

PDF Štampa El. pošta
utorak, 27. septembar 2011.

KOSOVSKA MITROVICA – Medicinski tehničar Mladen Kostić izjavio je danas da je Kfor na Jarinju pucao u nenaoružane ljude i medicinsku ekipu koja je ukazivala pomoć povređenima.

Kostić je, nakon što je u mitrovački Zdravstveni centar došao u sanitetskom vozilu sa jednim od ukupno sedam povređenih Srba, objasnio da je Kfor pucao u masu, u nenaoružane ljude koji su nosili jednog povređenog i u medicinske radnike koji su bili u belim mantilima.

„Prvo su bacali suzavce i šok bombe, a zatim je usledila rafalna paljba iz njihovog streljačkog naoružanja,” rekao je on.

„Jedan od povređenih imao je prostrelnu ranu u predelu stomaka i otvoreni prelom potkolenice. Momci koji su bili tu krenuli su da ga nose ka sanitetu, jer smo mi bili oko 50 metara udaljeni”, kaže Kostić.

On je opisao da je u trenutku kada je medicinska ekipa sa nosilima krenula ka povređenima, metkom u vilicu pogođen dečko koji je nosio jednu povređenu osobu.

„Obojica su pali pored, stavili smo ih u sanitet i došli ovde”, rekao je Kostić novinarima ispred zgrade Zdravstvenog centra u severnom delu Kosovske Mitrovice.  

(Politika)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner