Početna strana > Hronika > Haos na Odboru za bezbednost u Podgorici: Umalo tuča tužioca Katnića i poslanika Milačića, sednica prekinuta; premijer Krivokapić nije došao na saslušanje
Hronika

Haos na Odboru za bezbednost u Podgorici: Umalo tuča tužioca Katnića i poslanika Milačića, sednica prekinuta; premijer Krivokapić nije došao na saslušanje

PDF Štampa El. pošta
petak, 30. jul 2021.

Sednica Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore prekinuta je nakon što je došlo do incidenta između poslanika Marka Milačića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Milačić je, iako nije član Odbora uzeo reč i kazao da bi Odbor trebalo da sasluša Zorana Lazovića i ostale koji su u vezi sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka, prenose "Vijesti".

Zatim se za reč javio Katnić koji je kazao da je Milačić izneo ozbiljne optužbe na njegov račun.

Milačić je kazao da ga nije izjednačio sa Belivukom, ali da je njegova odgovornost veća, politička i sistemska kad je reč o ovim ljudima.

Katnić je tražio Milačiću da se izvini, da ne bi došlo do fizičkog obračuna.

Katnić je Milačića nazvao "bazdigo*nom", nakon čega su krenuli jedan ka drugom obasipajući se uvredama ali su teži incident sprečili poslanici i skupštinsko obezbeđenje.

Zdravko Krivokapić nije došao na saslušanje: Nisam dužan da otkrivam svoj izvor informacija

Odbor za bezbednost i odbranu počeo je sednicu na kojoj je trebao da obavi kontrolno saslušanje povodom izjave premijera Zdravka Krivokapića da mu se pripremalo hapšenje nakon što potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, međutim predsednik Vlade se nije pojavio.

Da neće doći na današnje saslušanje, Krivokapić je saopštio još juče nakon premijerskog sata, ističući da i dalje stoji iza izjave, ali da nema zakonsku obavezu da dođe na sednicu.

Ni vršilac dužnosti direktora policije Zoran Brđanin ne prisustvuje sednici zbog sastanka sa direktorom policije Slovenije, prenosi portal In4s.

Hapšenje je, kako je tvrdio Krivokapić, trebalo da se obavi po nalogu Katnića, koji je to negirao. Za saslušanje su glasali poslanici Demokratskog fronta, Demokratske partije socijalista i SDP-a.

„Dozvolite mi da vas odmah na početku informišem da se neću pojaviti na kontrolno saslušanje iz razlog koji sam naveo i za kontrolno saslušanje o švercu cigareta. Ta odluka o saslušanju me ni na koji način ne obavezuje… Osnovi za poziv za moje saslušanje su potpuno neosnovani. Kao predsednik Vlade nisam dužan da moj izvor informacija otkrivam“, navodi se u dopisu koji je Krivokapić uputio Odboru.

Vladimir Martinović iz Demokrata kazao je da podržava sve što je premijer naveo i da se tačno zna koja je njegova obaveza.

On je dodao da nisu tačne informacije da je bilo koji premijer u ranijem periodu bio pozvan i prisustvovao sednici Odbora za kontrolno saslušanje. Naglasio je da premijer nije nigde obavezan po zakonu da prisustvuje ovoj sednici.

(Sputnjik, Vijesti)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner