Хроника

Грчка: Јавни ТВ сервис ЕРТ извинио се због преноса страначког скупа владајуће странке Сириза

Штампа
уторак, 11. јун 2019.

Јавни ТВ сервис Грчке ЕРТ извинио се због тога што је уместо главне, вечерње емисије вести, у понедељак увече преносио страначки скуп за сада владајуће странке Сириза.

Председник левичарске Сиризе и одлазећи премијер Алексис Ципрас је на овом скупу пред превремене изборе 7. јула представио партијски програм за наредне четири године.

Опозициона конзервативна странка Нова демократија, за коју се процењује да ће победити на парламентарним изборима, оценила је у саопштењу да је поступак ЕРТ "брука за новинарство".

Руководство ЕРТ-а је потом признало да је била грешка преносити у целини говор премијера на скупу Сиризе, уместо вечерње емисије вести. ЕРТ је објавио да ће убудуће, као и обично пред изборе, само у емисијама вести извештавати о свим говорима политичких лидера и "изразио жаљење због своје процене" приликом скупа Сиризе.

Зато су, саопштио је ЕРТ, синоћ ТВ гледаоцима у ударном вечерњем термину ускраћене "остале вести дана, укључујући вести о распуштању Скупштине и о проглашавању превремених избора".

"То је била грешка због које управа ЕРТ-а жали", наводи се на крају саопштења јавног ТВ сервиса.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]