Хроника

Град Београд за "потребе службеника на терену" узима 299 возила на лизинг

Штампа
среда, 12. јун 2019.

 Град Београд уговорио је централизовану јавну набавку једног броја возила која ће се унајмити кроз оперативни лизинг, а највећи део њих биће намењен за потребе службеника на терену који су директно у служби грађана, саопштила је данас градска управа.

Реч је о укупно 299 возила, од којих је 291 путничко, а осам су комби возила, а добиће их центри за социјални рад, градске инспекције и јавна комунална предузећа. Та возила ће, како се наводи у саопштењу, бити коришћена и за потребе здравства, образовања и дечје заштите, послове легализације, привреду, ванредне ситуације, културу, заштиту животне средине.

Ова набавка би требало да омогући грађанима да услуге које пружају ове службе, комунална предузећа и секретаријати буду доступније, а квалитет услуга ће бити подигнут на виши степен, наводи се у саопштењу. Аутомобиле ће добити и један број културних установа, дечја и омладинска позоришта, библиотеке, спортско рекреаациони центри, Музеј града Београда као и ЦЕБЕФ.

Град Београд је иначе прва локална самоуправа у Србији која је донела одлуку да више нема аутомобиле у власништву, а за потребе Града они ће убудуће бити узимани на лизинг, наглашено је у саопштењу. То је, како се наводи, пракса и у већини земаља Европске уније, а возила ће се мењати сваких пет година и занављаће се новим.

На овај начин Град Београд ће уштедети значајна средства јер неће плаћати трошкове одржавања, резервних делова и поправки, наведено је у саопштењу.

(Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]