Početna strana > Hronika > Grad Beograd za "potrebe službenika na terenu" uzima 299 vozila na lizing
Hronika

Grad Beograd za "potrebe službenika na terenu" uzima 299 vozila na lizing

PDF Štampa El. pošta
sreda, 12. jun 2019.

 Grad Beograd ugovorio je centralizovanu javnu nabavku jednog broja vozila koja će se unajmiti kroz operativni lizing, a najveći deo njih biće namenjen za potrebe službenika na terenu koji su direktno u službi građana, saopštila je danas gradska uprava.

Reč je o ukupno 299 vozila, od kojih je 291 putničko, a osam su kombi vozila, a dobiće ih centri za socijalni rad, gradske inspekcije i javna komunalna preduzeća. Ta vozila će, kako se navodi u saopštenju, biti korišćena i za potrebe zdravstva, obrazovanja i dečje zaštite, poslove legalizacije, privredu, vanredne situacije, kulturu, zaštitu životne sredine.

Ova nabavka bi trebalo da omogući građanima da usluge koje pružaju ove službe, komunalna preduzeća i sekretarijati budu dostupnije, a kvalitet usluga će biti podignut na viši stepen, navodi se u saopštenju. Automobile će dobiti i jedan broj kulturnih ustanova, dečja i omladinska pozorišta, biblioteke, sportsko rekreaacioni centri, Muzej grada Beograda kao i CEBEF.

Grad Beograd je inače prva lokalna samouprava u Srbiji koja je donela odluku da više nema automobile u vlasništvu, a za potrebe Grada oni će ubuduće biti uzimani na lizing, naglašeno je u saopštenju. To je, kako se navodi, praksa i u većini zemalja Evropske unije, a vozila će se menjati svakih pet godina i zanavljaće se novim.

Na ovaj način Grad Beograd će uštedeti značajna sredstva jer neće plaćati troškove održavanja, rezervnih delova i popravki, navedeno je u saopštenju.

(Fonet)