Хроника

Горан Весић за РТС: Радиће се и ноћу и дању на Тргу Републике, прегледаћу сваку коцку, а сваки извођач који не буде радио добро биће кажњен и враћен

Штампа
субота, 14. септембар 2019.

Радници на Тргу Републике од јутрос поново раде „калдрму“ на улици, која је за саобраћај отворена пре само две недеље.

Коловоз је направљен од изузетно грубе камене површине који успорава саобраћај, док бициклистима и мотоциклистима путовање чини готово немогућим.

Извођачима је за поправљање „калдрме“ дат рок до 40 дана.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да су радници извођача радова који је ангажован на реконструкцији Трга Републике на терену, након што је јуче наложио да се "коцке на коловозу окрену да би пут могли да користе сви они који су се жалили".

Горан Весић је за РТС рекао да су се "грађани који користе бицикле и мотоцикле жалили и да су они који су пројектовали коловоз око трга морали да воде рачуна и о њима, а нису".

Истакао је да је град слушао предлоге грађана и да је он јуче наложио извођачу радова да исправи грешке у року од 35 до 40 дана, да се коцке окрену на страну која је изравнана.

Весић је рекао да је "трг већ у пуном сјају и да га људи користе". Подсетио је да је прошле недеље на њему одржана опера и балет Народног позоришта, а најављене су и друге манифестације.

Ипак, истакао је да ће коловоз морати да се поправи и да ће сваки извођач морати да води рачуна о ономе што је град платио.

Навео је да окретање коцки грађане неће коштати ниједан динар и да ће се то радити о трошку извођача.

Како је додао, радиће се и ноћу и дању. Данас је, каже, обустављен тролејбуски саобраћај због промоције најмлађих официра.

"Наложио сам такав распоред радова да саобраћај мора да функционише", навео је Весић и додао да ће Саобраћајна и Комунална полиција помагати грађанима да заобићу делове где се ради.

Заменик градоначелника поновио је да ће сваки извођач који не буде радио добро бити кажњен и враћен и да ће он прегледати сваку коцку.

(Н1, РТС)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]