Хроника

Горан Весић за Пинк: Забрана кретање је једини и најбољи начин, није лако седети у кућама, али морамо да издржимо колико год је потребно

Штампа
недеља, 05. април 2020.

 Градски комунални систем функционише како треба и сви грађани морају да добију основне комуналне услуге, изјавио је за ТВ Пинк заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Према његовим речима, на градским улицама се налази 1.083 максимално заштићених радника и 308 возила.

"Из Оперативог центра се координира рад читавог комуналног система", објаснио је Весић и прецизирао да је на улицама града тренутно највише радника Градске чистоће.

Ради се дезинфекција међублоковских површина, док се улице са више од 50 цистерни перу хлором. Ангажовано је чак 20 компанија од стране градских општина које дезинфикују улазе у стамбеним зградама, истакао је Весић. У граду су на вишелокација постављени танкови одакле грађани од сутра бесплатно могу да наточе дезнфекциона средства, нагласио је Весић.

Како је најавио, Завод за биоциде и медицинску екологију од сутра ће почети са тестирањем на коронавирус и радиће 1.000 тестова недељно. Весић сматра да Београђани поштују забрану кретања и истиче да је то једини и најбољи начин "да се супротставимо епидемији и да је зауставимо".

"Социјална дистанца је кључна мера и хвала Београђанима. Знам да није лако седети у кућама, али морамо да издржимо колико год буде било потребно како би успели да победимо епидемију, предочио је Весић.

Он је позвао на солидарност и поштовање одлука Владе Србије и епидемиолога и закључио да остајањем у кућама чувамо људске животе.

(Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]