Хроника

Горан Весић: Фризерски салони, спортске кладионице и слични објекти не могу да раде уколико не примају само по једну особу

Штампа
недеља, 29. март 2020.

 Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је да ће у понедељак 30. марта бити донета одлука да продавнице мешовите робе раде до 15 сати радним данима, а викендом до 13 сати, како би сви који раде у њима могли да се врате кућама, у складу са одлуком о забрани кретања.

Поред тога, биће донета одлука и да се затворе све пијаце на територији Београда, у складу са одлуком Владе Србије.

Он је истакао да од уторка креће додатна дезинфекција простора између великих стамбених блокова и зграда пикап возилима који су коришћени за запрашивање комараца, а сада су прилагођени за нове услове.

Такође, од понедељка ће Београд објављивати и број заражених по београдским општинама које објави Батут, јер се Београд досад посматрао као целина, казао је Весић за Б92.

Он је истакао да се као додатне мере уводи да фризерски салони, спортске кладионице и слични објекти не могу да раде уколико не примају само једну особу на уплатном месту или у салону.

Весић је навео да је снабдевање пензионера јутрос у Београду прошло без икаквих проблема и да су све мере заштите испоштоване.

Када је реч о достављању пакета за пензионере који имају примања мања од 30.000 диара, Весић је истакао да је до јучерашњег дана испоручено око 45.000 пакета општинским центрима за социјални рад, од којих је 25.000 подељено пензиоенрима на адресе.

До краја дана ће, како је најавио, општинским центрима бити испоручено додатних 15.000 до 20.000 пакета са основним животним намерницама, у сарадњи са Привредном комором Србије и компанијама које су донатори.

(Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]