Početna strana > Hronika > Goran Vesić: Komunalna milicija veoma važna za Beograd, a danas dobijaju 40 novih vozila
Hronika

Goran Vesić: Komunalna milicija veoma važna za Beograd, a danas dobijaju 40 novih vozila

PDF Štampa El. pošta
sreda, 17. jul 2019.

 Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić predstavio je danas 40 novih vozila namenjenih Sekratarijatu za poslove komunalne policije i obišao zaposlene u tom sekretarijatu.

On je tom prilikom rekao da je ovih dana na snagu stupio Zakon o Komunalnoj miliciji te da je Grad odlučio da ona treba da bude bolje opremljena i zato im je danas na korišćenje predato 40 novih vozila.

On je dodao da je za Grad Beograd Komunalna milicija veoma važna. Takođe je istakao da će sada moći efikasnije da se bori protiv onih koji stvaraju buku, bahato se parkiraju, i krše komunalni red u gradu.

- Do sada je Komunalna milicija za ceo Beograd imala devet automobila, a sada će ih imati četiri puta više kako bio mogla više pažnje da posveti komunalnom redu i da brinu o interesu građana - rekao je Vesić.

- Komunalna milicija će se mnogo uspešnije uključiti u borbu protiv bespravne gradnje i svih onih koji krše zakon. Ona je pomoć policiji i zajednički brinemo o bezbednosti građana i tome da grad bude uređen - rekao je Vesić.

Pored novih automobila koji imaju i novi dizajn Grad Beograd će nastaviti da ulaže u Komunalnu miliciju i već je za rebalans budžeta pripremljena kupovina softvera koji će omogućiti da milicioneri imaju tablete tokom rada, kako bi efikasnije obavljali posao, zatim vozila koja će snimati saobraćane prekršaje, bahato parkiranje...

Kako je kazao, biće i više komunalnih milicionera budući da dosadašnji broj nije mogao da pokrije celu teritoriju grada.

- Nastavićemo da ulažemo u opremu Komunalne milicije, oni će dobiti novu uniformu, a ulaganje u komunalnu miliciju je ulaganje u red kako bi građani bili zaštićeni - rekao je Vesić.

Načelnik Komunalne policije Ivan Divac rekao je da je usvajanje zakona prvi korak u modernizaciji i razvoju Komunalne milicije koja je, kako kaže, stvorena u interesu građana kako bi im se omogućilo rešavanje problema poput buke, bahatog parkiranja i da normalno žive u gradu.

(Tanjug)