Početna strana > Hronika > Glavni tužilac Haitija zatražio da premijer Ariel Anri bude optužen za ubistvo predsednika Žovenela Moiza
Hronika

Glavni tužilac Haitija zatražio da premijer Ariel Anri bude optužen za ubistvo predsednika Žovenela Moiza

PDF Štampa El. pošta
utorak, 14. septembar 2021.

Glavni tužilac Haitija zatražio je od sudije koji vodi istragu da se premijer Ariel Anri optuži za ubistvo predsednika Žovenela Moiza i pozvao zvaničnike da mu zabrane izlazak iz zemlje.

Ovo naređenje tužioca Port-o-Prensa dato je istog dana kada je on pozvao premijera Anrija da se sa njim sastane i da mu objasni zašto ga je ključni osumnjičeni u ubistvu predsednika  Moiza dva puta pozvao samo nekoliko sati posle ubistva.

 „Ima dovoljno kompromitujućih elemenata da se sudi Anriju i da se traži podizanje optužnice“, napisao je u naređenju tužilac Bed-Ford Klod.

Tužilac je rekao da su pozivi upućeni 7. jula u 4.03 i 4.20, i dodao da dokazi pokazuju da je osumnjičeni Žozef Badio bio u blizini Moizove kuće u to vreme.

Badio je nekad radio za ministarstvo pravde Haitija u vladinoj jedinici za borbu protiv korupcije dok nije otpušten u maju uz optužbe o kršenju etičkih propisa.

U dokumentu na dve strane tužilac Klod naveo je da su pozivi trajali ukupno sedam minuta i da se premijer Anri u to vreme nalazio u hotelu Montana u Port-o-Prensu.

On je takođe rekao da je državni zvaničnik u tviter poruci prošlog meseca napisao da mu je Anri rekao da nikad nije razgovarao sa Badiom.

(Beta, AP)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će preuzimanje vlasti u Avganistanu od strane talibana dovesti do prelivanja krize u okolne zemlje?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner