Početna strana > Hronika > Francuski poslanik Nikola Dupon-Enjan: Vreme je da se umiri Zelenski i spreči samoubistvo Evrope. Neophodno je ukinuti sankcije, zaustaviti isporuku oružja Ukrajini, sesti za pregovarački sto i prekinuti taj masakr
Hronika

Francuski poslanik Nikola Dupon-Enjan: Vreme je da se umiri Zelenski i spreči samoubistvo Evrope. Neophodno je ukinuti sankcije, zaustaviti isporuku oružja Ukrajini, sesti za pregovarački sto i prekinuti taj masakr

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 04. decembar 2022.

Cilj Vladimira Zelenskog više nije da brani Ukrajinu, već namerava da žrtvuje svoj narod tako što će postati instrument uništenja Rusije, kaže Nikola Dupon-Enjan.

Došlo je vreme da se umiri predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski i izbegne samoubistvo Evrope, izjavio je poslanik francuske Narodne skupštine i lider pokreta "Ustani, Francusko" Nikola Dupon-Enjan.

"Golistička Francuska mora da se distancira i zauzme poziciju arbitra. Vreme je da se sklopi mir i smiri Zelenski, jer njegov cilj više nije da brani Ukrajinu, već namerava da žrtvuje svoj narod tako što će postati instrument uništenja Rusije", rekao je Dupon-Enjan za radio Evropa 1.

Ističe da je vreme da se pronađe kompromis u sukobu kako bi se sprečilo "samoubistvo Evrope".

"Neophodno je potpuno ukinuti ekonomske sankcije, zaustaviti isporuku oružja i sesti za pregovarački sto. Treba prekinuti taj masakr, jer upravo Ukrajinci plaćaju visoku cenu", ocenio je francuski političar.

On je ranije već iznosio slične tvrdnje, a predsednika Ukrajine nazvao je "opasnom osobom" koja "žrtvuje ukrajinski narod i želi da pokrene treći svetski rat".

 

(RT)