Početna strana > Hronika > Francuski poslanici usvojili zakon kojim se omogućava produžetak upotrebe kovid propusnice do 31. jula 2022.
Hronika

Francuski poslanici usvojili zakon kojim se omogućava produžetak upotrebe kovid propusnice do 31. jula 2022.

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 21. oktobar 2021.

 PARIZ- Francuski poslanici usvojili su zakon kojim se otvaraju vrata za mogućnost produžetka upotrebe kovid propusnice do 31. jula 2022. godine.

Zakon je u Narodnoj skupštini usvojen sa samo 10 glasova razlike, sa 135 za i 125 protiv, posle dva dana rasprave. Tekst zakona još treba da razmatra Senat 28. oktobra.

Francuska zdravstvena propusnica zbog kovida zabranjuje pristup brojnim javnim mestima kao što su barovi, kafei, pozorišta, dugolinijski saobraćaj. Dobijaju ga osobe koje su potpuno vakcinisane ili imaju skoro urađen negativan test na korona virus, prenosi Beta-AFP.

Zakon je počeo da se primenjuje od devetog avgusta, kada je bio obavezan za ulazak na brojna javna mesta kao što su barovi i restorani, a od 30. avgusta takođe je postao obavezan za 1,8 miliona zaposlenih koji su u kontaktu sa javnošću.

Ovim zakonom cilj vlade je da podstakne 26,5 odsto Francuza koji se još nisu vakcinisali da to urade.

Demonstracije su organizovane svake subote u Francuskoj od kada je propusnica uvedena, a na njima se okupljalo i do 237.000 ljudi, mada su poslednjih nedelja protesti oslabili.

(Politika)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će na referendumu 16. januara biti usvojene izmene Ustava?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner