Хроника

ФБИ испитао информације према којима је Адолф Хитлер по завршетку Другог светског рата побегао у Аргентину

Штампа
четвртак, 25. април 2019.

 ЛОНДОН - Амерички ФБИ испитао је информације према којима нацистички вођа Адолф Хитлер можда није умро 30. априла 1945, већ је наводно побегао у Аргентину подморницом.

ФБИ је имао увид у документа са којих је скинута ознака поверљивости, а који сведоче о томе да је Хитлер побегао у Јужну Америку подморницом по завршетку Другог светског рата, пет месеци након што се, како каже званична историја, убио у берлинском бункеру.

Документа су датирана на 21. септембра 1945, две недеље пошто се Јапан предао након што су САД бациле атомске бомбе, преноси Мирор.

Током година почеле су да круже гласине да је нацистички вођа изгледа преживео рат, а појавиле су се и информације да живи у подножју Анда.

ФБИ-јеви досјеи откривају да је о тврдњама да је Хитлер преживео вођена истрага, па су међу документима и бројна писма између бившег директора Јона Едгара Хувера и његових подређених.

ФБИ је наводно информације до којих је дошао пренео војној обавештајној служби.

У документима се тврди да је нацистички лидер стигао у Аргентину са око 50 људи за које се верује да су званичници који су побегли из Трећег Рајха и чланови њихових породица. Наводи се да је био лошег здравља и да је патио од астме и чирева када се искрцао у Аргентини.

Именовано је шест аргентинских званичника који су наводно помогли Хитлеру да се смести на ранчу у подножју Анда.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]