Хроника

Фармацеутска фирма „Новавакс“ ће обезбедити 1,1 милијарду доза експерименталних вакцина против ковида-19, за употребу у више од 190 земаља са ниским или средњим приходима

Штампа
петак, 19. фебруар 2021.

Фармацеутска фирма Новавакс се договорила да обезбеди 1,1 милијарду доза експерименталних вакцина против ковида-19 за употребу у више од 190 земаља са ниским или средњим приходима.

Компанија је саопштила да је постигла споразум са савезом за вакцине Гавијем, да обезбеди своје вакцине за програм Ковакс, пројекат који воде Гави и Светска здравствена организација.

Они раде са разним групама, укључујући Уницеф, Светску банку и добротворне организације на гарантовању свим земљама једнаком приступу вакцинама против коронавируса.

Новавакс, са седиштем у Гејтесбургу у САД, и Серум институт из Индије, главни произвођач вакцина за сиромашне земље, ће произвести и дистрибуирати Новавакс вакцине.

Вакцина се још испитује у две студије у касној фази, једна у САД и Мексику, а друга у Великој Британији.

Новавакс је навео да је тестирање показало да њихова вакцина делује против оригиналног соја ковида-19 и две мутације прво идентификоване у Великој Британији и Јужној Африци, које сада циркулишу.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]