Početna strana > Hronika > Farmaceutska firma „Novavaks“ će obezbediti 1,1 milijardu doza eksperimentalnih vakcina protiv kovida-19, za upotrebu u više od 190 zemalja sa niskim ili srednjim prihodima
Hronika

Farmaceutska firma „Novavaks“ će obezbediti 1,1 milijardu doza eksperimentalnih vakcina protiv kovida-19, za upotrebu u više od 190 zemalja sa niskim ili srednjim prihodima

PDF Štampa El. pošta
petak, 19. februar 2021.

Farmaceutska firma Novavaks se dogovorila da obezbedi 1,1 milijardu doza eksperimentalnih vakcina protiv kovida-19 za upotrebu u više od 190 zemalja sa niskim ili srednjim prihodima.

Kompanija je saopštila da je postigla sporazum sa savezom za vakcine Gavijem, da obezbedi svoje vakcine za program Kovaks, projekat koji vode Gavi i Svetska zdravstvena organizacija.

Oni rade sa raznim grupama, uključujući Unicef, Svetsku banku i dobrotvorne organizacije na garantovanju svim zemljama jednakom pristupu vakcinama protiv koronavirusa.

Novavaks, sa sedištem u Gejtesburgu u SAD, i Serum institut iz Indije, glavni proizvođač vakcina za siromašne zemlje, će proizvesti i distribuirati Novavaks vakcine.

Vakcina se još ispituje u dve studije u kasnoj fazi, jedna u SAD i Meksiku, a druga u Velikoj Britaniji.

Novavaks je naveo da je testiranje pokazalo da njihova vakcina deluje protiv originalnog soja kovida-19 i dve mutacije prvo identifikovane u Velikoj Britaniji i Južnoj Africi, koje sada cirkulišu.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će preuzimanje vlasti u Avganistanu od strane talibana dovesti do prelivanja krize u okolne zemlje?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner