Početna strana > Hronika > Euleks: U saradnji sa Kosovskom policijom pažljivo pratimo događaje koji mogu da utiču na bezbednost na Severu Kosova
Hronika

Euleks: U saradnji sa Kosovskom policijom pažljivo pratimo događaje koji mogu da utiču na bezbednost na Severu Kosova

PDF Štampa El. pošta
sreda, 07. decembar 2022.

Mobilne izviđačke patrole Euleksa trenutno prate bezbednosnu situaciju na Severu Kosova, uključujući i Severnu Mitrovicu, kao i nedavna dešavanja, u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom, saopštili su iz ove misije Evropske unije za KoSSev nakon današnjih incidenata na Severu Kosova.

Najmanje dva incidenta praćena sirenama dogodila su se danas u Zubinom Potoku i Severnoj Mitrovici, prilikom pokušaja članova opštinskih izbornih komisija da u pratnji Kosovske policije uđu u prostorije OIK-a na Severu. Srbi su ih sprečili da to učine.

I dok se incident u Zubinom Potoku završio mirno, uz intervenciju i policije, u Mitrovici su, prema zvaničnim izvorima, na prostorije OIK-a bačene dve eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala. Druga je u kontrolisanoj eksploziji uklonjena kasno večeras.

Iz Euleksa su potvrdili za KoSSev da su na zahtev Kosovske policije i u koordinaciji sa KFOR-om njihove policijske jedinice pružile podršku u obezbeđivanju prostora oko zgrade OIK-a u Severnoj Mitrovici.

Ujedno poručuju da ostaju na oprezu, te da pažljivo prate događaje „koji mogu uticati na bezbednost Kosova i svih zajednica na Kosovu“.

(Kossev) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner