Хроника

ЕУ задовољна радом Еулекса на Косову

Штампа
уторак, 27. април 2010.

ЛУКСЕМБУРГ – Министри спољних послова Европске уније саопштили су данас у Луксембургу да су задовољни резултатима које је до сада постигла мисија Еулекс на Косову и Метохији, јер је, „у тешким околностима, подржала правосуђе и тела за спровођење закона”.

Према овој процени, Еулекс је постигао напредак и када је реч о „спровођењу реформи владавине закона, укључујући подизање оптужница и суђења у осетљивим криминалним случајевима”, пренеле су западне агенције.

Савет министара Еулекса, истакао је и да та мисија има специфичну улогу у јачању стабилности у региону „у складу са његовом европском перспективом”.

Савет је, такође, изразио подршку приступу који мисија примењује у борби против организованог криминала и корупције и поздравио напоре за повећање присуства и делатности мисије на северу Косова , уз остале представнике ЕУ, као и кроз оснивање „Куће Европске уније” у Косовској Митровици.

Савет је поново нагласио да ће за спровођење мандата Еулекса на Косову бити потребно да све интересне стране буду усклађене, као и да буде успостављена сарадња регионалних партнера са мисијом и снажна подршка међународних партнера.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]