Хроника

Енвер Хоџај: Очекујемо признања Косова из исламских земаља

Штампа
четвртак, 18. август 2011.

„Косовски министар спољних послова“ Енвер Хоџај добио је обећања да ће део земаља чланица Организације за исламску сарадњу врло брзо признати независност Косова

Хоџај који у Истанбулу учествује на састанку Организације за исламску сарадњу, рекао је за Радио Косова да су неке земље у процесу одлучивања о признању Косова.

"Неке исламске земље ће у наредним недељама или месецима донети одлуку о признању Републике Косово. Неке су сада у процесу одлучивања", рекао је Хоџај.

Хоџај је током ове конференцније, како је рекао, имао билатералне састанке с представницима земаља чланица ове конференције који су били усредсређени на потребу признања Косова.

Према његовим речима, процес признања је одлично координисан са активностима које спроводи први заменик премијера Беџет Пацоли, који је у акцији лобирања у земљама Африке.

Током конференције Хоџај се састао са шефом турске дипломатије Ахметом Даватоглом кога је информисао о актуелним дешавањима на Косову са акцентом на северни део.

Хоџај је од турског министра затражио да помогне у повећању броја земаља које су признале Косово.

Од 57 држава чланица Организације за исламску сарадњу, раније познате као Организација исламске конференције, 22 су признале Косово.

(Прес)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]