Početna strana > Hronika > Enver Hodžaj: Očekujemo priznanja Kosova iz islamskih zemalja
Hronika

Enver Hodžaj: Očekujemo priznanja Kosova iz islamskih zemalja

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 18. avgust 2011.

„Kosovski ministar spoljnih poslova“ Enver Hodžaj dobio je obećanja da će deo zemalja članica Organizacije za islamsku saradnju vrlo brzo priznati nezavisnost Kosova

Hodžaj koji u Istanbulu učestvuje na sastanku Organizacije za islamsku saradnju, rekao je za Radio Kosova da su neke zemlje u procesu odlučivanja o priznanju Kosova.

"Neke islamske zemlje će u narednim nedeljama ili mesecima doneti odluku o priznanju Republike Kosovo. Neke su sada u procesu odlučivanja", rekao je Hodžaj.

Hodžaj je tokom ove konferencnije, kako je rekao, imao bilateralne sastanke s predstavnicima zemalja članica ove konferencije koji su bili usredsređeni na potrebu priznanja Kosova.

Prema njegovim rečima, proces priznanja je odlično koordinisan sa aktivnostima koje sprovodi prvi zamenik premijera Bedžet Pacoli, koji je u akciji lobiranja u zemljama Afrike.

Tokom konferencije Hodžaj se sastao sa šefom turske diplomatije Ahmetom Davatoglom koga je informisao o aktuelnim dešavanjima na Kosovu sa akcentom na severni deo.

Hodžaj je od turskog ministra zatražio da pomogne u povećanju broja zemalja koje su priznale Kosovo.

Od 57 država članica Organizacije za islamsku saradnju, ranije poznate kao Organizacija islamske konferencije, 22 su priznale Kosovo.

(Pres)