Početna strana > Hronika > Enver Hodžaj: Na osnovu sastanaka koje sam imao, dijalog Kosova i Srbija završiće se do kraja 2019. ili marta 2020. godine sporazumom o međusobnom priznanju
Hronika

Enver Hodžaj: Na osnovu sastanaka koje sam imao, dijalog Kosova i Srbija završiće se do kraja 2019. ili marta 2020. godine sporazumom o međusobnom priznanju

PDF Štampa El. pošta
sreda, 12. jun 2019.

 Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj izjavio je da bi sporazum sa Beogradom mogao da se postigne do proleća naredne godine.

"Na osnovu sastanaka koje sam imao prethodnih nekoliko nedelja, da ne zalazim u detalje, očekujem da se dijalog Kosova i Srbija zaključi do kraja 2019. ili marta 2020. godine sporazumom o međusobnom priznanju", rekao je Hodžaj, prenosi Klan Kosova.

On tvrdi da dijalog nema mnogo veze sa onim što će Beograd dobiti.

"On ima veze sa tim da li želimo da se zastava Kosova podigne u UN ili da čekamo još 10 godina. Kasna dostignuća jednog naroda nisu dostignuća. Ako uspete da se pridružite UN 2030. godine, pitanje je kakva će tada biti organizacija UN, kakav će biti međunaropdni poredak", rekao je Hodžaj.

(Tanjug)