петак, 19. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Емил Тедески: Хрватска је дубоко затворена земља, морамо се напокон договорити шта је било 1941. и 1945
Хроника

Емил Тедески: Хрватска је дубоко затворена земља, морамо се напокон договорити шта је било 1941. и 1945

PDF Штампа Ел. пошта
петак, 13. септембар 2019.

 Председник управе Атлантик Групе, Емил Тедески, критички је данас говорио о збивањима у хрватском друштву, поручивши Хрватска има проблем пре свега са самом собом.

Говорећи као гост на конференцији „Подузетнички миндсет”, Тедески је поручио да је Хрватска „дубоко затворена земља”, те истакао да повезивање са светом ни најмање нема везе са одбацивањем традиције.

Указујући да Хрватска има два ресурса - људе и природу, Тедески је приметио да људи одлазе.

„То је сјајно, само када бисмо имали идеју да се имају где и вратити. До уласка у ЕУ мобилност људи у Хрватској је била мизерна. Благослов је да млади људи данас могу студирати у Хајделбергу, Амстердаму... Па то је генијално. Исто тако да Европљани дођу код нас. Но ми кад видимо црнца, ми желимо да га линчујемо у Сплиту. Кад чујемо да неко говори српски, ми га бацимо у море. Кад видимо азијата пред Марковом црквом, ми се још увек смејемо и показујемо прстом. Нама је то чудно”, навео је Тедески, један од најбогатијих хрватских привредника.

И време је, истакао је, да се у Хрватској напокон договоримо шта је било 1941. и 1945., једном заувек, да би то престало да буде „покривач” свих наших модела, јер је то бесмислено.

„Свет се одредио, само се ми нисмо одредили јер су нечији дедови, очеви, стричеви... so what. Били су и немачки, па су Немци данас најнапреднија нација у сваком погледу, пре свега у отворености, инклузивности, прихватању другачијег, сарађују са свима и немају проблема, али ми имамо проблема сами са собом”, рекао је Тедески, пренео је портал Индекс.

За хрватски аеродром је рекао да је смешан, а говорио је и о Агрокору, рекавши да су сви знали шта се тамо догађа, али су ћутали јер су од тога имали користи.

А предлог да градоначелнику Милану Бандићу буде уручен почасни докторат Загребачког универзитета назвао је „катастрофом”, преноси Танјуг.

(Политика)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер