Početna strana > Hronika > Emanuel Makron: Veoma sam šokiran, slike policijskog prebijanja Afroamerikanca u Parizu su sramotne za Francusku
Hronika

Emanuel Makron: Veoma sam šokiran, slike policijskog prebijanja Afroamerikanca u Parizu su sramotne za Francusku

PDF Štampa El. pošta
subota, 28. novembar 2020.

Pariz -- Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je danas da su slike Afroamerikanca, kojeg je pretukla policija u Parizu, "sramotne" za Francusku.

On je dodao na Fejsbuku da je tražio od vlade da iznese predloge o obnovi poverenja javnosti u policiju i borbi protiv svih oblika diskriminacije, prenosi Rojters.

Francuski mediji prethodno su objavili da je Makron "veoma šokiran" zbog snimka na kojem se vidi kako trojica policajaca tuku u Parizu muzičkog producenta, Afroamerikanca Mišela Zeklera.

Trojica policajaca koji su identifikovani na video snimku, supendovani su i nalaze se pod istragom.

Na snimcima, koje je prikupio AP sa bezbednosnih kamera u muzičkom studiju Zeklera i onih koje su napravili susedi, vide se trojica policajaca kako prate Zeklera do studija, gde su ga u više navrata udarali pendrekom.

Incident se dogodio u vreme kada francuska vlada pokušava da usvoji zakon kojim se zabranjuje snimanje policije, što je izazvalo proteste liberalnih građanskih grupa i novinara, koji ocenjuju da bi tim zakonom bilo omogućeno da policijska brutalnost prođe neopaženo i nekažnjeno.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će EU priznati rusku i kinesku vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner