Početna strana > Hronika > Eksplodirao bager na gradilištu mini hidroelektrane u selu Rakita, neidentifikovana osoba napunila je auspuh barutom i ručno pravljenim gelerima
Hronika

Eksplodirao bager na gradilištu mini hidroelektrane u selu Rakita, neidentifikovana osoba napunila je auspuh barutom i ručno pravljenim gelerima

PDF Štampa El. pošta
sreda, 03. april 2019.

Na gradilištu u selu Rakita, gde su nastavljeni radovi na izgradnji mini hidroelektrane, jutros oko 7 časova dogodila se snažna eksplozija u kojoj niko nije povređen, saopštilo je Nacionalno udruženje malih hidroelektrana.

Radnik Milorad Jovanović je, kako je navedeno, samo pukom srećom izbegao povrede, kada je za sada neidentifikovana osoba napunila auspuh bagera barutom i ručno pravljenim gelerima, koji je eksplodirao.

Policija je bila prisutna na gradilištu u momentu kada se desila eksplozija, jer je najavljen nastavak radova protiv kojih se bune meštani.

Na mesto eksplozije došli su forenzičari iz Pirota i uzeli uzorke gelera.

U prisustvu policije otvoren je auspuh i nađeno je još ručno pravljanih gelera, koji su mogli da povrede radnike, navodi se u saopštenju.

Investitor mini hidroelektrane advokat Goran Belić rekao je da se posle niza pretnji i fizičkih nastrtaja "jutros desio pokušaj ubistva na gradilištu".

"Neophodna je reakcija nadležnih organa, jer organizacija ORSP vrši podstrekivanje meštana na vršenje krivičnih dela, koji za štetu mogu da imaju uništavanje ne samo imovine, već i života", upozorio je Belić.

Šef gradilišta Igor Živković je rekao da radnici rade konstantno pod pretnjama i da je prošle godine gradilište bilo paljeno i dva puta potapano, i da je čak postavljena bomba na vrata investitora, zapaljen je jedan agregat, a meštani su ulazili neovlašćeno na gradilište.

(Beta)

Videti još: Južne vesti: Masovna tuča meštana sela Rakita i aktivista inicijative „Odbranimo reke Stare planine“ sa obezbeđenjem gradilišta mini-hidroelektrane, jedna osoba povređena

Izgoreo magacin na gradilištu mini-hidrocentrale u Rakiti; Šef gradilišta: Ovo je nastavak šikaniranja koje radnici i investitor trpe od strane meštana 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner