Početna strana > Hronika > Edi Rama: Opozicija u Albaniji hroničan gubitnik - neće im biti dozvoljeno da uzmu državu kao talac i blokiraju izbore
Hronika

Edi Rama: Opozicija u Albaniji hroničan gubitnik - neće im biti dozvoljeno da uzmu državu kao talac i blokiraju izbore

PDF Štampa El. pošta
utorak, 23. april 2019.

 Tirana -- Albanski premijer Edi Rama je, povodom najave albanske opozicije "da neće pregovarati sve do odlaska Rame sa vlasti", rekao da je opozicija "hroničan gubitnik".

Rama je na svom nalogu na Tviteru napisao i da će se lokalni izbori održati 30. juna, te da "niti će biti odloženi, niti će biti blokirano njihovo održavanje", prenosi portal Plus info.

"Nakon otkazivanja poslaničkih mandata, zalaganje protiv izbora predstavlja još jednu formu političkog samoubistva! Hronični gubitnici su taoci njihovog očaja, ali Albaniju neće moći da zauzmu kao talac. Izbore neće biti blokirane, niti odložene. 30. juna građani da progovoriti kroz glasove u svakoj opštini", napisao je Rama na svom nalogu na Tviteru.

Reagovala je i portparolka albanske vlade i ministarka za odnose sa parlamentom Elsa Spiropali, koja je ocenila da je formiranje opozicione koalicije samo „potvrda raspada istorijske partije, demokratske partije".

"Samo Ljuljzim Baša može da kreira koaliciju stranaka o izbornom neučešću i da podržava takvu glupost herojskim osmehom. To je akademski i praktičan dokaz o tome kako istorijska stranka može da bude uništena kao posledica straha i nedostatka političke hrabrosti", istakla je Elsa Spiropali.

Danas je albanska opozicija na čelu sa Demokratskom partijom Ljuljzima Baše potpisala sporazum o formalnom ujedinjenju.

Tim povodom Baša je izjavio da nikada neće prihvatiti lažni izborni proces koji će, kako je kazao, proizvesti lažnu vladu i lažni parlament.

"Mi ćemo se angažovati na tome da sledeći izbori budu slobodni i demokratski i da na njima bude izražena nova volja albanskog naroda. Ono o čemu se neće pregovarati je odstranjivanje autora izbornog kriminala Edija Rame. Nužni su odlazak Rame i formiranje prelazne vlade koja će sprovesti slobodne i fer izbore", naglasio je Baša.

Videti još:

Albanija: Ujedinjena opozicija poručila da neće prihvatiti izbore ukoliko ne budu slobodni

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će crnogogorski „Zakon o slobodi veroispovesti“ biti povučen?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner