Хроника

Еди Рама: На пролеће граница између Албаније и Косова према режиму Шенген зоне, врло брзо и са Македонијом, а надам се у блиској будућности и са Црном Гором

Штампа
субота, 12. јануар 2019.

 Премијер Албаније Еди Рама изјавио је да ће на пролеће граница између Албаније и Косова бити отворене према критеријумима утврђеним за Шенген зону.

То је објавила Коха диторе.

Рама је позвао амбасадоре на новогодишњем пријему у Тирани да не "деформишу циљ тих мера на основу националног фолклора прошлости". 

"То што ћемо ми урадити је врло просто. Узели смо цео режим Шенгена, превели га од почетка до краја, почели смо врло детаљан технички процес између Министарства унутрашњих послова Албаније и Косова да би смо гарантовали слободу кретања која је данас апсурдна, не доводећи у питање ни један стандард гаранција које дајемо као земља која је део либерализације виза", казао је Рама. 

Рама је на том састанку најавио да ће се систем Шенгена врло брзо успоставити и са Македонијом и изразио наду да ће се то у блиској будућности догодити и са Црном Гором. 

Новогодишњем пријему амбасадора присуствовали су и амбасадори Русије и Србије у Албанији, Александер Карпушин и Мирољуб Зарић.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]