Хроника

Џозеф Бајден: Избор кандидата Демократске странке за председничке изборе можда буде одржан онлајн

Штампа
недеља, 05. април 2020.

 Џо Бајден, који има највеће шансе да буде председнички кандидат америчких демократа, данас није одбацио могућност да конвенција његове странке на којој се дефинитивно одредјује кандидат буде одржана виртуелно.

Због епидемије коронавируса тај велики летњи скуп могао би да се претвори у догадјај преношен онлајн, рекао је Бајден, бивши потпреседник САД за време Барака Обаме.

"Треба да имамо конвенцију. Могло би да се деси да то буде видео-конвенција", рекао је Бајден за телевизију АБЦ.

Уколико пандемија није савладана, могло би да буде немогуће да се окупи 10, 20 или 30.000 људи на истом месту, рекао је Бајден.

Демократска конвенција је требало да окупи хиљаде учесника од 13. до 16. јула у Милвокију, у држави Висконсин.

Партија је раније објавила да помера тај датум за 17. август, у истом граду.

Пандемија коронавируса је пореметила кампању за америчке председничке изборе који се одржавају у новембру и због тога су унутарпартијски избори демократа за председничког кандидата одложени као и њихова конвенција.

Демократе треба да изаберу измедју Бајдена и Бернија Сандерса ко ће се на изборима борити против актуелног председника Доналда Трампа који се кандидује за други мандат.

Већ од средине марта ни демократе ни Трамп немају предизборне митинге што је уобичајено у ово време пред изборе за шефа Беле куће.

(Бета-АФП)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]