Хроника

Џозеф Бајден: Ако Русија крене на Украјину то ће имати разорне последице, уследио би одговор који би скупо коштао Русију и њену економију. Сматрам да Путин још није донео коначну одлуку

Штампа
четвртак, 20. јануар 2022.

 ВАШИНГТОН – Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је на прес конференцији у Белој кући поводом првих годину дана на председничкој функцији да је то била година изазова и напретка, указујући да ће уколико Русија крене на Украјину, то имати разорне последице.

Он је рекао да ће Москва, ако, како је навео, „изврши инвазију на Украјину”, сносити одговорност, преноси АП.

„Претпостављам да ће Путин кренути ка Украјини”, казао је амерички председник, додајући да би тотална инвазија на ту земљу, међутим, изазвала одговор који би скупо коштао Русију и њену економију.

Бајден је навео да верује да Русија припрема акцију у Украјини, иако сматра да Путин још није донео коначну одлуку.

Амерички лидер је сугерисао да ће ограничити приступ Русије међународном банкарском систему уколико изврши инвазију на Украјину.

Говорећи о пандемији, он је казао да је свестан да су Американци фрустрирани због читаве ситуације и њених последица по економију.

„После готово две године физичких, емотивних и психолошких последица ове пандемије, то је за многе од нас било сувише да се поднесе”, казао је Бајден, преноси Танјуг.

„Неки људи могу да назову оно што се сада догађа „новом нормалношћу”, али ја то зовем послом који још увек није завршен. Ствари ће постати боље”, нагласио је амерички председник.

Бајден је истакао да ће САД истрајати са напорима везаним за вакцинацију против корона вируса, пошто се показало да та пракса делује.

Бајден је додао да се САД неће више враћати закључавањима и затварању школа, као и да нови, омикрон сој није узрок за панику.

(Политика)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]