Хроника

Џек Дорси: Инфлација у САД ће ескалирати, хиперинфлација ће променити све, како у САД, тако и у свету

Штампа
понедељак, 25. октобар 2021.

 Суоснивач Твитера Џек Дорси сматра да ће инфлација у САД-у ескалирати и да ће се ствари знатно погоршати.

„Хиперинфлација ће променити све. То ће се ускоро догодити у САД-у, па тако и у свету”, написао је Дорси на Твитеру, поводом раста потрошачких цена у САД, који је близу 30-годишњег максимума, и све веће забринутости да би тај проблем могао да буде још већи него што су креатори монетарне политике очекивали, преноси Си-Ен-Би-Си (CNBC), наводи Танјуг.

Председник Федералних резерви Џером Пауел је признао у петак да ће инфлаторни притисци „вероватно трајати дуже него што се раније процењивало”, напомињући да би могли да потрају и „следеће године”.

Лидер америчке централне банке је додао да очекује да ће ФЕД ускоро почети да повлачи ванредне корона мере подршке привреди, за које критичари кажу да су подстакле раст инфлације.

Осим што надзире друштвену мрежу која има 206 милиона активних корисника дневно, Дорси је снажан заговорник биткоина. Он је навео да Сквер, платформа за обраду дебитних и кредитних картица чији је Дорсеy суоснивач, жели да уђе у рударење ове криптовалуте. Сквер већ поседује извесну количину биткоина и омогућава трговање њима.

Дорси је актуелни генерални директор Твитера и Сквера.

(Политика)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]