Хроника

Душко Вујошевић: Вучић је избор страних сила, због тога што је веома послушан када је реч о кључним проблемима

Штампа
четвртак, 23. јун 2022.

 Кошаркашки тренер Душко Вујошевић изјавио је да је председник Србије Александар Вучић "избор страних сила, због тога што је веома послушан када је реч о кључним проблемима, а истовремено контролише 'патриоте', људе који би демонстрирали да неко други склапа много скромније споразуме око Косова".

Вујошевић, који је на локалним изборима 3. априла био носилац изборне листе коалиције „Борис Тадић – Ајмо људи“ за ванредне београдске изборе, изјавио је за НИН да „држава склапа веома опасне пактове са вођама навијача, и употребљава их као параполиције, да пале амбасаде, да излазе или не излазе на демонстрације, да обезбеђују инаугурације“.

„Насиље се гаји, од мурала ратним злочинцима па надаље. Свако ко има потребу да викне да је Косово део Србије, треба то да уради у Приштини. Зашто би то радио у Београду? И то се чини макар уз сагласност власти, ако не и по њеној жељи. Вучић је вођама Звездиних навијача дао легалне, веома уносне послове, а вођама Партизанових манипулативно дозволио да чине злочине“, рекао је Вујошевић.

На питање да ли сматра да ће бити нових избора у Београду, Вујошевић је рекао да би „сугерисао опозицији да није моменат за нове изборе, јер је много људи разочарано“.

(НИН-Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]